Anticonceptie

Na de bevalling kan anticonceptie weer belangrijk worden. Het verschilt per vrouw wanneer de cyclus weer op gang komt. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben, het duurt dan meestal langer voordat de cyclus weer op gang komt. Borstvoeding geven beschermt echter niet tegen een nieuwe zwangerschap. Meestal is er een eisprong voor de menstruatie. Dat betekent dat je dus vruchtbaar bent voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt.

De keuze voor een vorm van anticonceptie is erg persoonlijk. Informatie over de verschillende vormen van anticonceptie kun je vinden op www.anticonceptie.nl.

Persoonlijk advies

Het is belangrijk om in de zwangerschap al over anticonceptie na te denken.

In de zwangerschap, kraamperiode en met de nacontrole kunnen we hier, indien gewenst, meer informatie over geven en vragen over beantwoorden.

Spiraal plaatsen

Sinds kort kan je ook bij ons terecht voor het plaatsen van een spiraal. Eva en Lieke zijn hierin geschoold. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar de huisarts of gynaecoloog. Wel zo makkelijk voor jou.

Wij adviseren de spiraal minimaal 10 weken na de bevalling te plaatsen als je flesvoeding geeft. Geef je borstvoeding? Dan adviseren we minimaal 12 weken te wachten.

Kosten 2021

Mirenaspiraal: €147,47

Kyleenaspiraal: €153,91

T-safe koperspiraal: €70,95

Plaatsing door verloskundige: €67,01

Ben je ouder dan 21 jaar? Dan wordt in de meeste gevallen de plaatsing betaald uit de basisverzekering. Het spiraaltje wordt uit sommige aanvullende verzekeringen vergoed. Kijk dit zelf goed na in je polis. 

Nacontrole 6 weken na plaatsing

Wij adviseren 6 weken na plaatsing een nacontrole overeenkomstig de aanbevelingen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Tijdens deze nacontrole kijken we met behulp van een speculum (eendenbek) of de draadjes op de juiste plaats zitten. De kosten van deze nacontrole zitten inbegrepen bij de kosten van de plaatsing. Mocht je liever een controle-echo (inwendige echo) maken, dan komen deze kosten voor eigen rekening. De kosten bedragen €25,00 en kunnen na de afspraak per pin worden betaald. Deze kosten worden in de meeste gevallen niet vergoed door de verzekeraar.

Wil je meer lezen over het plaatsen van een spiraaltje? Neem ook eens een kijkje op: www.thuisarts.nl/spiraaltje

Interesse?

Neem contact met ons op via:

Tel.: 0180 - 769 159  (maandag t/m donderdag van 08:30 tot 16:00 uur)  

Email: info@verloskundigenkrimpen.nl